sâmbătă, 9 februarie 2008

CAUTA FERICIREA

Cauta fericirea-si nu o vei gasi niciodataCauta banii, si vei deveni bogat si poate corupt. Cauta-te numai pe tine insuti, si vei fi plin de eul tau si poate foarte infumurat.
Cauta fericirea. Iti este oferit spre cumparare in cutia de scrisori, prin afise si anunturi pe strazi si drumuri, in pravalii si magazine, in toate reclamele de pe toate canalele de televiziune. Ti se vand mii de vise intr-o lume care vorbeste de o mie de ori mai mult despre fericire…si minte.
Cauta fericirea in bani si averi, si nu o vei gasi niciodata.
Fericirea este ca o umbra: te urmareste cand nu te gandesti la ea! Fericirea este ca un ecou in adancul inimii tale; iti raspunde cand te daruiesti pe tine insuti.

Incepe cu un zambetincepe ziua cu un zambet. Incepe fiecare dimineata cu o inima prietenoasa. Munca te va obosi atat, vei putea sa te bucuri mai mult de partile frumoase ale vietii. Pentru semeni, o fata vesela in fiecare zi este o noua raza de soare.
Daca iese prost, nu prea pui la inima. Propria suparare devine mai mica si povara celorlalti mai usoara. Un bolnav prinde curaj datorita tie si cine este in intuneric vede o raza de speranta. O fata prietenoasa si un cuvant prietenos devin ingeri salvatori.
Nu, nu nu ai o fata urata. Nu cred asta. Toate fetele sunt frumoase, daca in spatele lor se afla o inima buna. Si fata ta cea mai frumosa este fata prietenoasa. De aceea, stai in fiecare dimineata in fata oglinzii cu acest mic exercitiu al inimii:„omule fii multumit ca traiesti.Azi nu exista o fata amarata.O fata trista nu este nimanui de folos.Va fi o zi buna. Vreau sa fiu recunoscator.Inima mea sa fie libera de ura si invidie.Pot sa fiu fericit.”

Un comentariu:

gabi53 spunea...

am citit si tot ce spui e corect si mai ales frumos. imi place culoarea verde a paginii. si desigur tot ce spui despre fericire , citatul....