joi, 23 septembrie 2010

Ghidul stilului de viata.

- Consumati fructe si vegetale proaspete cand puteti. Folositi-la congelate, cand cele proaspete nu se gasesc.
- Periodic, mancati o zi pe saptamana numai fructe si salate.
- Evitati chimicalele in mancare.
- Evitati otetul in salate, caci este un ferment care impiedica digestia amidonoaselor din saliva. Inlocuiti-l cu suc de lamaie, nu chimic.
- Evitati consumul excesiv al cepei si al usturoiului crude, caci va fac sa poftiti mancaruri grele.
- Supele ramase pot fi congelate.
- Folositi numai paine integrala (neagra sau graham).
- Folositi unt si branzeturi cat mai putin prelucrate.
- Cand reduceti lactatele, cresteti portia de nuci crude care sunt foarte bogate in calciu.
- Functiile mentale cum ar fi: memoria, depresia, puterea de asimilare, perceptia realului, somnul, coordonarea motrica si durerea sunt direct afectate de catre alimentele nocive, ele actionand direct asupra neuronilor de transmisie prin diverse procese chimice. De exemplu: in boabele de soia si in galbenusul de ou crud gasim cantitati insemnate de lecitina (nesintetica), care actioneaza direct asupra memoriei.

O masa bogata in carbohidrati, dar saraca in proteine "benefice", produce creierului o moleseala timp de mai multe ore, stimuland secretia de insulina, lucru ce conduce la cresterea nivelului serotoninei in creier, deci vom dormi mult mai mult.

- Prin ultimele cercetari intreprinse de institute celebre si demne de incredere s-a ajuns la concluzia ca majoritatea tulburarilor mentale, cum ar fi hepractivitatea si schizofrenia, pot fi tratate mult mai adecvat printr-o "terapie alimentara".
- Nu va supraalimentati. Una din cauzele pentru care simtim sa mancam mult este aceea ca organismul nostru nu absoarbe nutrientii. Acestia se absorb prin intestine. Daca micile filamente ce captusesc peretii intestinelor sunt naclaite, nutrientii nu se vor absorbi oricat am manca, deci corpul nostru nu va fi hranit. Astfel, ne va chinui o permanenta foame. Aceste filamente se naclaiesc foarte usor din cauza reziduurilor din mancarurile pe care corpul nu le poate folosi (produse de putrefactia rezultata in urma nedigerarii combinatiilor de proteine cu amidonoase, prea multe dulciuri si mancaruri concentrate, mucusul rezultat din lactatele consumate, etc.).

O alta cauza a supraalimentatiei este consumul excesiv de alimente nenutritive, cum ar fi: mancarurile "la punga" din comert, orice semipreparate, cereale (fulgi de grau, porumb) cu lapte si orice mancare prelucrata.

- Foamea permanenta este semnalul de alarma pe care il trage corpul nostru supraalimentat.
- Reantoarcerea la mancarurile simple, naturale, nerafinate, neconcentrate va va ajuta sa scapati de foame, supraalimentatie, subnutritie si supragreutate.
- Daca la inceputul acestul program inca veti mai simti senzatia de foame accentuata, nu va descurajati: continuati sa mancati fructe, salate si beti sucuri naturale de fructe si legume obtinute in casa prin presare sau la storcator. Acestea vor duce la curatarea peretilor intestinelor si astfel, substantele nutritive vor patrunde usor in sange.

AMINTITI-VA!

100 ml de iaurt contin 140mg de calciu!
100 g nuci contin 175 mg de calciu!
100 g de cacao contin 12 mg de fier!
100 g de galbenus contin 8 mg de fier!
100 g de spanac contin 4 mg de fier!
100 g de stafide contin 3,30 mg de fier!

Niciun comentariu: